Debast ligt opnieuw onder vuur: Ik had hem zelfs thuisgelaten

Debast ligt opnieuw onder vuur: "Ik had hem zelfs thuisgelaten"

20-11-2022 14:31
34

De voorbije dagen en weken werd er heel wat gezegd en geschreven over Zeno Debast. De verdediger kreeg de laatste interlands flink wat vertrouwen van bondscoach Roberto Martinez en mocht zich tonen bij de Rode Duivels, maar kreeg ook kritiek te verwerken van meerdere analisten. Ook voormalig assistent-bondscoach Eddy Snelders is niet overtuigd.

Bij Sporza laat de voormalige assistent-bondscoach zich uit over het gebruik van Debast. Volgens hem ligt daar toch één van de grote problemen bij de nationale ploeg. "Het merkwaardige is dat Debast voor de derde wedstrijd op een rij fouten maakt", geeft hij aan.

"Hij is natuurlijk nog jong en je moet die kansen geven, maar ik weet niet of Martinez er goed aan doet om dat voortdurend te proberen", aldus Snelder. "De problemen liggen altijd rond Debast en op een WK mag je geen fouten maken. Je moet dat in de heel nabije toekomst oplossen."

Hij ziet dat ook Timothy Castagne daardoor in de problemen komt, wat nefast is voor de hele verdediging van de nationale ploeg. Snelders verkiest dan ook Leander Dendoncker op die plek in de verdediging. "Ik zou Debast zelfs thuis hebben gelaten. Hij heeft kwaliteiten, maar moet je hem dan zo snel brengen", vraagt hij zich af.