Beerschot klaar voor RSCA Futures: Nog een eitje mee te pellen

Beerschot klaar voor RSCA Futures: "Nog een eitje mee te pellen"

20-11-2022 11:00 Laatste update: 11:07
2

Beerschot heeft met het kleinste verschil gewonnen van Club NXT. Hervé Matthys scoorde de enige goal. Hij hoopt dat zijn ploeg eindelijk een mooie reeks kan neerzetten. 

Matthys beseft dat dit geen makkelijke wedstrijd was. "Ik moet zeggen dat Club Brugge strijdvaardig naar hier was gekomen", aldus Matthys bij Het Laatste Nieuws. "We speelden een goede eerste helft, maar na de rust hebben ze het ons nog knap lastig gemaakt. We zakten te ver in en dat wouden we eigenlijk niet doen. Maar de drie punten zijn binnen en uiteindelijk is dat het belangrijkste."

Komend weekend speelt Beerschot tegen RSCA Futures, de enige B-ploeg die al van Beerschot kon winnen. "Daar hebben we nog een eitje mee te pellen. We zijn nu beter voorbereid op die match. We hebben geanalyseerd wat hun sterktes zijn en we zullen vol vertrouwen afzakken naar Brussel. Als we gewoon het spel van de laatste weken op de mat kunnen brengen dan gaan we het ze heel moeilijk maken", besluit Matthys.

Beerschot staat momenteel op een derde plaats in het klassement, op twee punten van leiders SK Beveren en RWDM. Die clubs speelden zaterdagavond 1-1 gelijk.