OFFICIEEL: Teodorczyk kondigt afscheid aan: 'Lichaam werkt niet meer mee'

OFFICIEEL: Teodorczyk kondigt afscheid aan: 'Lichaam werkt niet meer mee'

19-11-2022 19:17
6

Lukasz Teodorczyk is voetballer af. Dat liet de Pool weten via Instagram. De voormalige aanvaller van onder meer RSC Anderlecht en Sporting Charleroi laat weten dat zijn lichaam het leven van een prof niet meer aan kan.

In eigen land brak Teodorczyk door bij Polonia Warschau. Na doortochten bij Lech Poznań en FC Dynamo Kiev kwam de spits in ons land terecht. Anderlecht huurde Teodorczyk eerst één seizoen en nam hem daarna definitief over. Met paars-wit won 'Theo' één keer de Belgische Supercup en één Belgische landstitel.

Na Anderlecht trok Teodorczyk naar Udinese. In Italië bleven de hoogtepunten uit. Udinese verhuurde hem ook een tijdje aan Charleroi, maar bij de Zebra's kwam hij mede door blessureleed niet veel in actie. In de zomer liep zijn contract bij Udinese af. Sindsdien zat de spits zonder club en op 31-jarige leeftijd zegt hij nu het voetbal vaarwel.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Łukasz Teodorczyk (@lukaszteodorczykofficial)

'De dag – waarover ik lang heb nagedacht – is aangebroken. Ik bedank graag familie, vrienden en fans. De afgelopen jaren zagen er niet uit, zoals ik zelf wilde. Ik bracht meer tijd door langs dan op het het veld. Mijn lichaam werkt niet meer mee. Als ik mij niet honderd procent kan geven, begin ik er niet aan. … Houd je hoofd omhoog. Ik heb het gedaan, dan kan iedereen het. Ik ben altijd echt geweest, ik ben mezelf geweest en dat zal ik altijd blijven. Tot ziens', schrijft Teodorczyk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie