Databureau: België heeft meer kans op WK-winst dan Frankrijk en Portugal

Databureau: België heeft meer kans op WK-winst dan Frankrijk en Portugal

19-11-2022 22:08
6

De Rode Duivels hebben volgens sportdatabureau Gracenote zes procent kans om het WK in Qatar te winnen. De Rode Duivels zijn daarmee één van de grootste kanshebbers om het WK te winnen.

Volgens de prognose van Gracenote is het Brazilië dat na de finale op 18 december feest mag gaan vieren. Het land van bondscoach Tite staat bovenaan de lijst met liefst twintig procent kans. Argentinië, dat woensdagavond nog oefende tegen de Verenigde Arabische Emiraten (5-0 winst), volgt met 16 procent. Daarachter staan nog Spanje en Nederland met zeven procent.

België staat met zes procent kans nipt in de top-vijf en heeft volges het databureau daarmee wel meer kans op eindwinst dan Frankrijk (5) en Portugal (5 procent). Gracenote ziet Brazilië als favoriet omdat het na de uitschakeling tegen België op het WK van 2018 slechts drie wedstrijden verloor. De Argentijnen overleggen nog betere statistieken. Zij verloren voor het laatst een wedstrijd op 21 juli 2019. 

Liefst zeven van de 32 WK-deelnemers hebben volgens het databureau geen enkele kans op de wereldtitel. Dat zijn Costa Rica, Tunesië, Senegal, Saoedi-Arabië, Ghana en Kameroen. Qatar, organisator van het WK, heeft 1 procent kans.