Deschacht kende moeilijk einde bij Anderlecht: 'Geen invitatie op wedstrijddagen'

Deschacht kende moeilijk einde bij Anderlecht: 'Geen invitatie op wedstrijddagen'

19-11-2022 10:31
19

Stoppen met voetballen deed hij bij Zulte Waregem, maar Olivier Deschacht hoopte dat eigenlijk te kunnen doen bij RSC Anderlecht. Zijn einde bij de Brusselaars werd er echter eentje in mineur.

Deschacht was meubilair geworden bij Anderlecht, maar kreeg in 2018 met een telefoontje te horen dat zijn verhaal bij de Brusselaars voorbij was. "Een telefoontje en dat was het", blikt hij terug bij De Zes op Play Sports. "Als je bij pakweg Liverpool FC zo’n staat van dienst hebt ben je een held voor het leven en krijg je een loge. Bij Anderlecht word ik op wedstrijddagen zelfs niet uitgenodigd. Ik had meer verwacht", klinkt het.

De voormalige verdediger hoopte toch op een mooier afscheid bij de Brusselaars. "Koop me desnoods een horloge om me te bedanken voor bewezen diensten. Of nodig me uit in een sterrenrestaurant om de boodschap over te brengen en in schoonheid te eindigen. Wellicht was ik dan ook gewoon gestopt met voetballen", aldus de verdediger. Deschacht stopte echter niet en ging aan de slag bij Lokeren en daarna Essevee. "Nu zat er nog te veel frustratie in mijn lichaam", aldus de analist.

Ook zijn afscheidswedstrijd moest Deschacht zelf regelen, die op de Gaverbeek werd gespeeld. Maar ondanks dat mindere einde wil hij vooral de mooie herinneringen onthouden. “En toch blijft Anderlecht mijn club. Ik heb er simpelweg alles gewonnen, hé. De club moet gewoon aan de ex-spelers denken", besluit hij.