Hazard overtuigt niet tegen Egypte: Ik zou hem toch laten starten tegen Canada

Hazard overtuigt niet tegen Egypte: "Ik zou hem toch laten starten tegen Canada"

19-11-2022 10:00
69

De Rode Duivels zijn er vrijdag niet in geslaagd om te vieren tegen Egypte en gingen met 2-1 onderuit. Daarin kreeg Eden Hazard een basisplek, maar wist hij opnieuw niet te overtuigen. Toch blijft René Vandereycken geloven in de aanvaller.

Steeds vaker komt er kritiek op Hazard, die voor velen niet langer een basisplek verdient. Daar denkt Vandereycken anders over. "Ik zou hem tegen Canada toch opnieuw aan de aftrap brengen", geeft de oud-bondscoach aan bij Het Nieuwsblad.

Volgens hem kan hij de Rode Duivels in het verdere verloop van het toernooi namelijk nog helpen. "Als je hem de volgende wedstrijd op de bank zet en weinig speelminuten geeft, helpt hem dat minder in de opbouw naar meer speelminuten in de rest van het toernooi. Bovendien zijn Leandro Trossard en Jérémy Doku betere invallers dan Hazard", aldus Vandereycken.

De voormalige bondscoach geeft aan dat Hazard toch 45 minuten verdient tegen Canada. "En hem op het hart drukken om 45 minuten alles te geven", klinkt het. "Het stelde me teleur dat Hazard in de eerste helft niet meer geprobeerd heeft", besluit hij.