Eriksen over zijn droom na hartstilstand: 'Heel wrang als je er bij stilstaat'

Eriksen over zijn droom na hartstilstand: 'Heel wrang als je er bij stilstaat'

18-11-2022 20:25
1

Met zijn deelname aan het WK in Qatar is er een droom in vervulling gegaan voor Christian Eriksen. Iets meer dan een jaar geleden zakte de middenvelder in elkaar op het EK en sindsdien had hij maar één doel.

In juni van vorig jaar keek de wereld geschokt toe, toen Eriksen in elkaar zakte in het EK-duel tussen Denemarken en Finland. Nu zit Eriksen in Qatar middenin de voorbereiding op het WK, als hij geïnterviewd wordt door de NOS. "Het is heel wrang als je er bij stilstaat", zegt de creatieveling. "Hoe het er toen met mijn carrière en mijn leven voorstond... Het is een heel contrast met hier nu na een jaar zitten en meedoen met het WK. Dat was vanaf het begin af aan mijn droom."

Eriksen moest vechten om weer op niveau te komen, maar via Brentford verdiende hij een transfer naar zijn huidige werkgever Manchester United. "Niet kunnen spelen voelt altijd heel lang. Of je nu een kleine of een grote blessure hebt, het voelt altijd langer dan het is. Het voelt natuurlijk als lang, maar als je kijkt hoe ik er nu aan toe ben na wat er allemaal is gebeurd is het heel snel gegaan. Zowel in het voetbal als in mijn privéleven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie