Courtois spreekt klare taal: “Dan wordt het moeilijk op het WK”

Courtois spreekt klare taal: “Dan wordt het moeilijk op het WK”

18-11-2022 20:10
12

De Rode Duivels gingen met 2-1 onderuit tegen Egypte in een oefenpot ter voorbereiding van het WK in Qatar. Thibaut Courtois sprak na afloop duidelijke taal tegenover Het Laatste Nieuws.

Courtois spreekt toch enige bezorgdheid uit. “We moeten de juiste conclusies trekken. Niet dramatiseren, maar het wordt wel moeilijk op het WK als we niet beter gaan spelen. Het blijft een oefenmatch, maar het moet sowieso beter. Als we top zijn, zullen we de groepsfase overleven.”

De doelman van Real Madrid hoopt dat het geluk aan de zijde van de Rode Duivels zal zitten. “Maar als we niet top zijn, zullen we wat geluk nodig hebben, want we spelen tegen drie goeie ploegen. Iedereen heeft er veel zin in en iedereen gelooft er ook in. Dat moet ook, want er mogen binnen de groep geen twijfels zijn. We hebben een duidelijk doel en daar moet iedereen zich 100 procent voor geven.”

Courtois benadrukt dat er geluisterd moet worden naar Roberto Martinez. “We moeten perfect doen wat de trainer vraagt en vooral minder kansen weggeven - de laatste maanden hebben we te veel goals geslikt. Van de spits tot de keeper moeten we daaraan werken. Als we dat doen, gaan we een goed WK spelen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie