Rode Duivels kennen slechte generale repetitie voor WK en gaan onderuit

18-11-2022 17:57
78

De Rode Duivels hebben de laatste horde richting het WK in Qatar afgewerkt. In Koeweit speelden de manschappen van bondscoach Roberto Martinez een oefenwedstrijd tegen Egypte. De nummer 39 van de FIFA-ranking was met 2-1 te sterk voor de nummer twee van de wereld.

In de openingsfase leek België een strafschop te krijgen nadat de VAR scheidsrechter Hegazi naar het scherm riep. Op de beelden was te zien dat Batshuayi op de knie werd geraakt, maar toch werd een strafschop weggewuifd. Even later was het Batshuayi die de bal op de lat trapte, al dan niet vanuit offsidepositie.

Het ging snel over en weer want aan de andere kant knalde Trezeguet op de vuisten van Thibaut Courtois. Na twintig minuten was het weer Trezeguet die Courtois op zijn weg vond. Na een halfuur spelen kwam Egypte op voorsprong. Een foute controle van De Bruyne zorgde voor balverlies en Mohamed schoot de bal knap binnen, 1-0 was ook de ruststand.

Bondscoach Martinez greep bij de rust in en haalde Hans Vanaken, Kevin De Bruyne en Michy Batshuayi naar de kant voor respectievelijk Youri Tielemans, Dries Mertens en Loïs Openda. Toch ging het meteen alweer mis. Trezeguet werd het straatje ingestuurd en werkte beheerst af, 2-0 voor Egypte.

Tielemans legde vervolgens een paar keer aan, maar de Rode Duivels konden moeilijk gevaar creëren. Een kwartier voor tijd werd er dan toch een opening gevonden. Carrasco gaf een perfecte assist en Openda schoot de bal in het dak van het doel: 2-1.

Intussen stonden ook Jan Vertonghen, Thomas Meunier en Jérémy Doku tussen de lijnen. De Rode Duivels gingen nog op zoek naar de gelijkmaker, maar konde die niet vinden. De eindstand bleef op 2-1 in het voordeel van Egypte, een slechte generale repetitie voor het WK in Qatar.