Spanje neemt geen risico's en roept 19-jarige verdediger op als vervanging

Spanje neemt geen risico's en roept 19-jarige verdediger op als vervanging

18-11-2022 15:15
0

José Luis Gaya kan niet in actie komen voor Spanje op het WK in Qatar. De verdediger van Valencia heeft een blessure opgelopen en zal daardoor geen onderdeel meer uitmaken van de selectie. Bondscoach Luis Enrique heeft Alejandro Baldé (FC Barcelona) opgeroepen om hem te vervangen.

Enrique kon ook nog kiezen voor de veteraan Marcos Alonso van Barcelona, maar hij koos toch voor de negentienjarige verdediger. De ernst van de kwetsuur van Gaya is voor nu nog onbekend. Baldé speelde nog geen enkel duel voor de hoofdmacht van de Spanjaarden. Voor Barcelona kwam hij dit seizoen tot zestien wedstrijden, waarvan vier duels in de Champions League waren.

Niet alleen Spanje moest vlak voor het WK nog dealen met een blessure. Ook de Argentijnen raakten voor de start van het toernooi nog twee spelers kwijt. Nicolás González en Joaquín Correa moesten de selectie van bondscoach Lionel Scaloni vroegtijdig verlaten. Angel Correa (Atlético Madrid) en Thiago Almada (Atlanta United) werden opgeroepen als vervangers. Argentinië speelt dinsdag de eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Spanje opent het toernooi woensdag tegen Costa Rica.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie