'Vraagtekens bij Spanje: Barcelona-duo klaar om naar Qatar te vliegen'

'Vraagtekens bij Spanje: Barcelona-duo klaar om naar Qatar te vliegen'

18-11-2022 13:44

De alarmbellen gaan af bij Spanje: voor José Gayà is het WK in gevaar. De Valencia-linksback heeft een enkelblessure opgelopen tijdens training. Vrijdag volgt er een beslissing, maakte bondscoach Luis Enrique bekend na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Jordanië. 

"Het is het slechtste nieuws van de afgelopen vier dagen. Gayà heeft een probleem met zijn enkel. Vrijdag maken we een beslissing", zei de bondscoach op de persconferentie. 

Als de blessure van Gayà dusdanig ernstig blijkt te zijn dat hij naar huis moet, mag Enrique een vervanger oproepen. Dan zijn er twee opties voor de bondscoach volgens SPORT: opkomend talent Alejandro Balde of routinier Marcos Alonso. Beide spelers van FC Barcelona zitten volgens de Spaanse krant klaar om in het vliegtuig naar Qatar te stappen.

Bij Barcelona brak Balde dit seizoen door in het eerste team van de Catalanen. Omdat hij nog niet zo veel ervaring heeft, zou het veiliger zijn om voor Alonso te kiezen. Echter heeft Enrique al vaker laten zien geen moeite te hebben met het voor de leeuwen gooien van jonge spelers.