Cools speelt tegen 'zijn' Anderlecht: Futures bulken van talent

Cools speelt tegen 'zijn' Anderlecht: "Futures bulken van talent"

18-11-2022 11:44 Laatste update: 11:48
6

RSCA Futures speelt komend weekend tegen FC Dender. Kobe Cools is gebrand op een topprestatie. De centrale verdediger genoot zijn jeugdopleiding op Neerpede.

Cools zat in een sterke generatie bij Anderlecht. "Tielemans stak er wel bovenuit", getuigt hij bij Het Nieuwsblad. "Zowel op als naast het veld was hij een leider van een ploeg met Lukebakio, De Medina en Castro-Montes, die intussen ook de weg naar het hoogste niveau vonden. Anderlecht biedt de beste opleiding van België, met jeugdtrainers als Stéphane Stassin, de vader van Lucas die topschutter is bij de RSCA Futures en die we dus aan banden moeten leggen."

In de heenmatch won FC Dender nog met 0-2. "In Anderlecht toonden we ons dodelijk efficiënt, wat toch ook onze verdienste was. De RSCA Futures bulken van talent en uiteraard weten we dat ons een zware klus wacht. Bij de U21 speelde ik nog samen met doelman Rik Vercauteren, Lucas Lissens, Théo Léoni en Loïc Masscho. Na een zware week kregen we nu meer dan een week de tijd om de wedstrijd voor te bereiden."

Cools heeft ook nog bij RWDM en bij het Luxemburgse FC Dudelange gespeeld. Afgelopen zomer keerde hij terug naar België. FC Dender staat momenteel op een achtste plaats in 1B.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie