Van Damme klopte tevergeefs met Mbokani aan bij Anderlecht

Van Damme klopte tevergeefs met Mbokani aan bij Anderlecht

18-11-2022 09:14
13

Dieumerci verdiende zijn strepen in de Jupiler Pro League. Tegenwoordig speelt de Congolees in de Challenger Pro League, al had hij even liever anders gezien. Mbokani werd een paar weken geleden tevergeefs aangeboden bij RSC Anderlecht.

De 36-jarige spits speelde vorig seizoen voor Kuwait SC. Nu wilde hij terugkeren naar ons land. Daarbij kreeg hij de hulp van Jelle Van Damme. De voormalige Rode Duivel werkt tegenwoordig als makelaar en hij stelde voor om Mbokani aan te bieden bij Anderlecht. “Ik heb altijd contact gehouden met Jelle. Hij kent mijn kwaliteiten", stelt Mbokani in La Dernière Heure.

Mbokani had wel zin om terug te keren naar zijn ex-ploeg en liet Van Damme aankloppen in Brussel. Bij paars-wit waren ze evenwel niet op Mbokani aan het wachten. "Ik neem het Anderlecht niet kwalijk dat hij nee zegt. Hoe dan ook, Anderlecht is niet meer het Sporting dat ik kende, alles is veranderd."

Mbokani tekende uiteindelijk voor SK Beveren. Daar bewees hij zijn neus voor doelpunten nog niet verloren te hebben. In de Challenger Pro League scoorde hij drie keer in vijf duels. In de Beker van België was hij twee keer trefzeker tegen zijn ex-ploeg Antwerp, maar de bekerstunt kwam er net niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie