De vermoedelijke elf: Opstelling tegen Egypte zal meteen veel duidelijk maken

De vermoedelijke elf: Opstelling tegen Egypte zal meteen veel duidelijk maken

18-11-2022 08:00
10

Woensdag beginnen de Rode Duivels aan het WK. Vrijdag staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. De match tegen Egypte zal veel verklappen over de intenties van Roberto Martinez in Qatar.

De bondscoach staat er niet om bekend om veel te wisselen, ook niet in vriendschappelijke partijen. In de laatste rechte lijn voor het WK zullen we van de Spanjaard dus ook niet veel experimenten moeten verwachten. Zo zal Martinez beroep doen – zoals altijd – op zijn vaste namen.

Geen Trossard
In de basis mogen jongens als Courtois, Alderweireld, Witsel, De Bruyne en Eden Hazard al ingevuld mogen worden. Die laatste speelde de voorbije weken amper of niet bij Real Madrid, maar het vertrouwen van de bondscoach heeft de winger nog altijd. Daarnaast is Trossard out door een tik tijdens de training.

Klassieke vervanging
Normaal zou Vertonghen ook spelen, maar net zoals de voorbije matchen bij RSC Anderlecht is hij niet volledig fit. De ervaren verdediger trainde wel al een keertje mee, maar van spelen is nog geen sprake. Dat laatste geldt ook voor Romelu Lukaku. De aanvaller van Inter mist sowieso de openingsspeeldag tegen Canada.

Centraal achterin komt er dus een plaats vrij. Debast kreeg in de twee vorige oefenwedstrijden al zijn kans. Mogelijk mag nu Dendoncker een trio vormen met Alderweireld en Theate. Voorin lost Martinez de afwezigheid van Lukaku op zoals altijd met Batshuayi.

De vermoedelijke elf van de Rode Duivels: Courtois, Alderweireld, Dendoncker, Theate, Carrasco, Witsel, Tielemans, Castagne, De Bruyne, Eden Hazard, Batshuayi.