Voetbalbond na 'onrespectvolle' claim van kamp-Martinez: “Praten na het WK

Voetbalbond na 'onrespectvolle' claim van kamp-Martinez: “Praten na het WK"

17-11-2022 21:15 Laatste update: 18-11-2022 08:20
44

Roberto Martinez heeft een aflopend contract bij de Rode Duivels, dat de KBVB naar verluidt ook van plan is om te verlengen. Het voorstel tot verlenging blijft echter uit, tot de grote ergernis van zijn advocaat Jesse De Preter.

In een gesprek met Het Nieuwsblad doet De Preter zijn beklag. "Er zijn inderdaad gesprekken geweest tussen de bond en Roberto over een contractverlenging", geeft hij aan. "Maar er is voor alle duidelijkheid nóóit een concreet voorstel gekomen", klinkt het.

Het uitblijven van een voorstel stoort De Preter ook niet, wel de communicatie van de KBVB. "De buitenwereld begint te denken dat het Roberto is die de boot afhoudt of dat hij te veel geld vraagt. Dat is totaal niet zo", aldus De Preter. Volgens hem is er ook meer dan genoeg interesse in Martinez en zijn er verschillende ploegen die hem in het verleden al een lucratieve aanbieding hebben gedaan.

Niet respectvol
De Preter vindt dan ook dat de KBVB niet correct omgaat met Martinez. "Door de houding van de bond – die ik als niet respectvol beschouw voor de meest succesrijke bondscoach in de Belgische voetbalgeschiedenis – onstaat er een negatief sfeertje omtrent de toekomstplannen van Roberto zelf. De spelers beginnen zich wellicht ook af te vragen hoe het nu juist zit. Dat is niet goed", geeft hij aan.

"Toen Bart Verhaeghe nog de plak zwaaide als vicevoorzitter, hadden we deze issue nooit, alles was gewoon duidelijk. De bond onderhandelde hard maar efficiënt, en twee dagen later was er dan telkens een akkoord dat beide partijen beschermde in goede en slechte tijden. Zo moeilijk is dat niet", besluit De Preter.

Update: De woorden van De Preter hebben ook de Belgische voetbalbond bereikt. Daar blijft men voorlopig rustig onder de situatie. Peter Bossaert geeft aan dat er in het verleden al gesprekken zijn geweest over een contractverlenging en nu lijkt de CEO van de Belgische voetbalbond opnieuw richting een nieuwe deal te hinten. “De kwestie van het contract zal na het WK worden besproken. Voorlopig ligt de focus op het toernooi", stelt Bossaert bij La Dernière Heure.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s