'We willen dit WK winnen en tonen dat België het beste land ter wereld is'

'We willen dit WK winnen en tonen dat België het beste land ter wereld is'

17-11-2022 21:45
12

De Rode Duivels kunnen bijna aan het WK beginnen, maar beginnen deze keer niet als één van de favorieten aan het toernooi. Ondanks die rol van underdog blijft men bij de nationale ploeg wel geloven in WK-winst.

Eerder gaf Simon Mignolet al aan dat WK-winst zeker mogelijk is voor de Rode Duivels en ook Loïs Openda sluit dat absoluut niet uit. "We willen dit WK winnen, niets anders. Tonen dat België het beste land ter wereld is, en er alles aan doen om de beker mee huiswaarts te nemen", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Openda beseft echter ook dat hij geen basispion zal zijn op dit toernooi en zich tevreden zal moeten stellen met een statuut als invaller. "Het is mijn eerste keer op een groot toernooi, dus natuurlijk zijn er veel spelers met meer ervaring. Ik ben hier ook om te leren en te luisteren naar hen", geeft hij aan.

Toch denkt de spits dat hij op dit toernooi nog een rol kan gaan spelen. "Ik heb aan de coach laten zien dat ik mijn plekje verdien. Zoals de coach zei, kan ik voor ruimte zorgen door in de rug van de defensie te duiken. Dat heeft misschien het verschil gemaakt", besluit Openda.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie