'Nederlandse ploeg toont interesse in overbodige Anderlecht-pion Hoedt'

'Nederlandse ploeg toont interesse in overbodige Anderlecht-pion Hoedt'

17-11-2022 18:45 Laatste update: 19-11-2022 08:51
8

RSC Anderlecht zal deze winter heel wat veranderingen ondergaan en afscheid nemen van enkele pionnen. Zo mag Sebastiano Esposito de club verlaten en wordt ook naar een oplossing gezocht voor Wesley Hoedt. Die kan komen uit zijn thuisland.

De verdediger verloor na het vertrek van Felice Mazzu zijn plek in de basis en kon daar naar verluidt maar moeilijk mee omgaan. Bij Anderlecht heeft men nu besloten om afscheid te nemen van de Nederlander, die kan rekenen op interesse uit zijn thuisland. Bij De Gelderlander valt namelijk te lezen dat Vitesse interesse toont.

De Nederlandse bron geeft daarmee wel meteen aan dat de komst van Hoedt geen makkelijke opgave zal worden. Hij verdient een stevig loon bij Anderlecht en zal ook niet bereid zijn om stevig in te leveren. Mogelijk kan een uitleenbeurt wel een tijdelijke oplossing bieden.

Een groot succes werd de komst van Hoedt alvast niet. De Nederlander moest de nieuwe leider worden achterin, maar kon zich nooit helemaal in de harten van de eigen achterban spelen. Hij kwam uiteindelijk wel tot 73 partijen voor de Brusselaars.