Amper rust voor Vanaken: slechts 4 WK-gangers speelden meer minuten

Amper rust voor Vanaken: slechts 4 WK-gangers speelden meer minuten

17-11-2022 17:45
5

Het is al een druk seizoen geweest voor heel wat spelers en met het WK komt er nog wat extra drukte aan. Er is dan ook amper rust voor de internationals, vraag dat maar aan Hans Vanaken.

Bij de FIFPro berekende men van alle WK-deelnemers de spelers die het meeste minuten hebben gespeeld tussen juli 2021 en 2022. Uit die berekening blijkt dat Liverpool-verdediger Virgil van Dijk de voorbije maanden amper rust kreeg en maar liefst 7597 minuten voetbal in de benen heeft, goed voor iets minder dan 85 volledge wedstrijden.

In de top tien krijgen we met Hans Vanaken ook één speler uit ons land in de top tien. De ster van Club Brugge speelde in totaal 7141 minuten en staat daarmee op een zesde plek in de stand. Hij lijkt op het WK echter niet al te vaak in actie te gaan komen en vooral als wisselspeler gebruikt te gaan worden.

Verder in de lijst krijgen we nog flink wat spelers uit de absolute topcompetities in de lijst. Zo staan ook Joao Cancelo (Man City), Sadio Mané (Bayern München), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Harry Kane (Tottenham), Pau Torres (Villarreal), Declan Rice (West Ham), Everton Ribeiro (Flamengo) en Nicolas Otamendi (SL Benfica) in de lijst.