'Man City reageert verbaasd: club trok zélf stekker uit Ronaldo-deal'

'Man City reageert verbaasd: club trok zélf stekker uit Ronaldo-deal'

17-11-2022 16:46
1

Bij Manchester City heerst grote verbazing over de uitspraken van Cristiano Ronaldo. De Portugese ster beweerde in zijn beruchte interview met Piers Morgan dat hij op het punt stond om te tekenen bij de stadgenoot van Manchester United. The Citizens ontkennen die lezing.

Volgens de Britse sportjournalist Mike Keegan is bij Manchester City met 'opgetrokken wenkbrauwen gereageerd' op de uitspraken van Ronaldo. De 37-jarige aanvaller zei dat een transfer naar het Etihad Stadium heel dichtbij was in de zomer van 2021. Daar zou Sir Alex Ferguson een stokje voor hebben gestoken, waarna Ronaldo alsnog terugkeerde bij Man United. "Pep Guardiola zei twee weken geleden nog tegen me dat ze me heel graag wilden hebben."

De bewering van Ronaldo strookt niet met de herinnering bij Manchester City. De regerend Engels kampioen zou namelijk zélf de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken. Volgens Keegan, die werkzaam is voor The Daily Mail, was City bang dat Ronaldo een te grote afleiding zou zijn in een kleedkamer die toch al gevuld is met sterren. Deze zomer werd met Erling Haaland alsnog een nieuwe topschutter binnengehaald.