Martinez ziet specifieke rol voor Openda: Ik kan voor ruimte in de rug zorgen

Martinez ziet specifieke rol voor Openda: "Ik kan voor ruimte in de rug zorgen"

16-11-2022 22:46
1

Eén van de recentste nieuwkomers in de selectie van Roberto Martinez is Loïs Openda. Op de eerste dag van de Rode Duivels in Koeweit mocht de spits van RC Lens meteen de pers te woord staan. De Luikenaar deed dat met vastberadenheid en legde onder meer uit welke rol hij toegewezen heeft gekregen.

De verzamelde perslui wilden eerst weten of Openda zelf had verwacht dat hij naar Qatar zou mogen afreizen. "Ik heb altijd veel zelfvertrouwen, maar twijfels zijn er altijd als je de prestaties van de andere spitsen ziet. Ik heb aan de coach laten zien dat ik mijn plekje verdien", neemt hij zich voor. In vergelijking met enkele gepokt en gemazelde internationals is de 22-jarige aanvaller een groentje. "Ik ben hier ook om te leren en te luisteren naar hen."

Vier invalbeurten in juni en september in de Nations League, meer had Openda niet nodig om de bondscoach te overtuigen. Wat ziet Roberto Martinez in hem? "Zoals de coach zei, kan ik voor ruimte zorgen door in de rug van de defensie te duiken. Dat heeft misschien het verschil gemaakt", geeft Openda zelf duiding bij zijn selectie.

Aan ambitie heeft hij in ieder geval geen gebrek. "We willen dit WK winnen, niets anders. Tonen dat België het beste land ter wereld is, en er alles aan doen om de beker mee huiswaarts te nemen", mikt Openda enkel op het allerhoogste.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie