Messi en Di María bevestigen favorietenstatus Argentinië bij generale repetitie

16-11-2022 19:00
1

Argentinië heeft de favorietenrol voor het WK bevestigd. De generale repetitie werd aan de hand van Lionel Messi met 0-5 gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten.

Waar onder meer de Rode Duivels ervoor kiezen om in aanloop naar de eerste groepswedstrijd nog een oefeninterland te spelen, heeft Argentinië dat ook gedaan. Met onder meer Messi, Ángel Di María, Lisandro Martínez en Julian Álvarez in de basis begonnen de Argentijnen aan het duel met VAE. De voorhoede bewees in topvorm te zijn, gezien de doelpunten die gezamenlijk geproduceerd werden.

Na een kwartier zette Álvarez de stand op 0-1, nadat Di María Messi had diepgestuurd. Vanaf dat moment werd het gaspedaal ingetrapt. Di María maakte acht minuten na de openingstreffer de 0-2 met een fantastische volley. De Juventus-speler tekende ook voor het derde doelpunt, na een schitterende slalom door de defensie van de opponent. Messi maakte nog voor rust na een dribbel 0-4 en in de tweede helft zorgde Joaquín Correa voor het slotakkoord.

Argentinië begint aanstaande dinsdag aan het WK met een wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. La Albiceleste treffen in de groepsfase ook Mexico en Polen.