‘De chaotische persconferentie van de Rode Duivels: Trossard schiet in de lach!’

‘De chaotische persconferentie van de Rode Duivels: Trossard schiet in de lach!’

16-11-2022 17:42 Laatste update: 18:28
3

Het WK in Qatar staat al erg lange tijd ter discussie. Het loopt ondertussen ook niet zo vlotjes in Koeweit waar de Rode Duivels een tussenstop maken. Dat belooft voor de rest van het toernooi. 

Eerder was te zien hoe een fan uit Koeweit de training van de Rode Duivels bestormde, maar ook op de persconferentie van de Belgen waren een aantal zaken op z’n minst opvallend te noemen. Leandro Trossard en Loïs Openda zullen hun ontmoeting met de lokale pers niet snel vergeten.

Het is tot nog toe niet duidelijk of de journalisten allemaal een perskaart hadden. Hoofdredacteur van DH Sport geeft een getuige van de rariteiten. Voor aanvang van de persconferentie viel de volgende vraag meteen. "Welke spelers komen er?" Toen duidelijk werd dat Openda en Trossard zouden antwoord bieden, staken ze hun teleurstelling niet onder stoelen of banken. Stefan Van Loock, de persverantwoordelijke van de Devils, moest zijn stem verheffen om stilte te krijgen. Bellen, luid gepraat, bewegende stoelen, enz…

Openda kreeg een vraag op zich afgevuurd van een journalist gekleed in een Portugal shirt en toen Trossard arriveerde rinkelden de telefoons weer volop. “Van Loock dreigde meerdere malen de persconferentie te stoppen als het niet rustiger werd. Elke keer werd het stil voor slechts een paar seconden”, klinkt het bij de journalist van La Dernière Heure

Trossard schoot bijna in de lach toen hij tijdens een antwoord plots een journalist voor zijn neus zag passeren om de batterijen in de microfoon te vervangen. Kortom: het was niet een alledaagse persconferentie. De persconferentie werd afgesloten met een absurde selfie sessie tussen Trossard en de journalisten.