Martinez over Hazard: “Weinig ritme, maar kan ons echt veel bijbrengen”

Martinez over Hazard: “Weinig ritme, maar kan ons echt veel bijbrengen”

16-11-2022 09:44
14

Eden Hazard blijft een belangrijk gespreksonderwerp voor het WK in Qatar. Moet de aanvoerder van de Rode Duivels in de basis staan ondanks zijn situatie bij Real Madrid? Bondscoach Roberto Martinez sprak met het Spaanse AS.

Het wordt mogelijk het laatste kunststukje van Hazard op een groot tornooi. "Of het zijn laatste toernooi wordt? Dat kan. Niemand kan dat voorspellen, maar eens de 30 voorbij is het normaal dat je begint te kijken hoeveel van die grote events je nog staan te wachten. Maar of dat bij Eden het geval is... Hoe dan ook moeten we het in Qatar aanpakken alsof het ieders laatste toernooi is. Het is dé manier om er optimaal van te genieten."

Martinez erkent dat de reserverol van Hazard bij Real Madrid een hekelpunt is. "Zijn gebrek aan speelminuten is een probleem, maar we kennen de kwaliteiten en de ervaring van Eden. Zijn rol, wat hij de kleedkamer bijbrengt... Hij mag dan wel weinig competitieritme hebben, hij kan ons echt heel veel bijbrengen. We moeten hem de kans geven om zichzelf te zijn, om hem plezier te laten uitstralen”, citeert Het Laatste Nieuws.