Croonen legt verlenging Vrancken uit: ‘Vier redenen voor nieuw contract’

Croonen legt verlenging Vrancken uit: ‘Vier redenen voor nieuw contract’

16-11-2022 07:47
2

Wouter Vrancken heeft een nieuw contract bij KRC Genk tot 2026 getekend. Tegenover Het Belang van Limburg gaf voorzitter Peter Croonen meer uitleg.

Croonen gaf vier redenen. “Ten eerste zijn we enorm tevreden over de heenronde. Niet alleen over de resultaten, ook over de heersende topsportcultuur, die telkens met succes de focus legt op de volgende wedstrijd. Ten tweede gaan we op zoek naar meer stabiliteit op sportief vlak. We zijn de nummer twee in de G5-ranking ondanks een turbulente trainershistoriek.”

Vrancken past ook in het DNA van KRC Genk. “De derde reden heeft te maken met ons DNA: de voetbalvisie van Wouter Vrancken sluit naadloos aan bij die van onze club. Zowel wat betreft de manier van spelen als de manier van werken, Wouter toont dat hij jonge talenten graag een kans geeft en helpt om zich verder te ontwikkelen.”

Ook de jeugd is belangrijk. “Tenslotte werken we graag met toppers. Dimitri de Condé en zijn team zorgen er al jaren voor dat hier toptalenten worden gevormd en gekneed, die daarna de stap zetten naar de grootste competities. Met Wouter Vrancken hebben we nu ook een jonge toptrainer, die we hopelijk nog minstens tot 2026 aan ons kunnen binden en wiens volgende stap ook naar een grote competitie zal zijn.”