Martinez geeft geen commentaar op contractverlenging: “Niet het moment”

Martinez geeft geen commentaar op contractverlenging: “Niet het moment”

16-11-2022 07:00 Laatste update: 18-11-2022 21:12
60

De KBVB sprak meerdere keren met bondscoach Roberto Martinez over een nieuw contract, maar een overeenkomst werd vooralsnog niet gevonden. Het Nieuwsblad spreekt van een moeilijke situatie.

De KBVB wilde namelijk dat Martinez voor het WK in Qatar een nieuw contract tekende. De Spanjaard heeft nog een verbintenis tot 31 december en beide partijen zaten meerdere keren rond de tafel de afgelopen weken. Ook vorige week, maar de tijd liet het niet toe om tot een akkoord te komen.

De KBVB wil nog steeds door met Martinez, ondanks de kritiek vanuit de buitenwereld. Als de Rode Duivels het slecht doen op het komende WK zal die kritiek alleen maar groter worden en eind december zijn er maar weinig betaalbare oefenmeesters vrij op de transfermarkt. In maart is er al een EK-kwalificatiewedstrijd.

Als de Rode Duivels het wel goed doen op het WK dan zal Martinez waarschijnlijk loon naar werken willen. De bondscoach strijkt nu al drie miljoen euro op en de KBVB kan niet veel meer permitteren. Door die redenen is de situatie rond het contract van Martinez aldus complex geworden.

Update: Bondscoach Roberto Martinez houdt voorlopig zijn lippen stijf over een eventuele contract verlenging bij de Rode Duivels. “Iedereen die me kent, weet dat dit niet het moment is om daar commentaar op te geven. Laat staat dat het nu aan mij is om me daarover uit te spreken”, citeert Het Laatste Nieuws.