Vertonghen over transfer naar Ajax: 'Een mythische club en ik kon daarnaartoe'

Vertonghen over transfer naar Ajax: 'Een mythische club en ik kon daarnaartoe'

15-11-2022 23:13
2

Jan Vertonghen kijkt nog altijd met warme gevoelens terug op zijn tijd als Ajacied. De ervaren Rode Duivel van Anderlecht maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van Antwerpen naar Amsterdam en groeide uit tot een ware publiekslieveling bij Ajax.

"Ik zat bij Germinal Beerschot Antwerpen en die club had een samenwerking met Ajax. Tom de Mul en Thomas Vermaelen gingen mij al voor", zegt Vertonghen in de WK-Show van Koolcast Sport. De centrumverdediger van Anderlecht laat weten dat hij destijds niet zeker was van de keuze om naar Ajax te verkassen. "Ik houd van mijn eigen omgeving en wil niet te veel verandering", aldus Vertonghen, die uiteindelijk toch naar Amsterdam vertrok.

Vertonghen laat weten dat hij geen enkel moment spijt heeft gehad van zijn overstap van Germinal Beerschot naar Ajax. "Honderd procent. Alles aan Ajax was positief. Toen ik acht of negen jaar oud was, ging ik naar de Efteling en zag ik iedereen met Ajax-horloges lopen. Dat was in de tijd dat ze de Champions League wonnen.", vertelt de Belg. "Ajax is een mythische club en ik kon daarnaartoe."