'Schreuder moet niet vrezen, zijn positie bij Ajax lijkt nog houdbaar'

'Schreuder moet niet vrezen, zijn positie bij Ajax lijkt nog houdbaar'

15-11-2022 14:46
2

Binnen Ajax leeft nog altijd het idee dat Alfred Schreuder tijd moet krijgen. Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf denkt dat de nederlaag van PSV tegen AZ in het voordeel uitpakt van de vijftigjarige trainer.

"De positie van Schreuder is houdbaar volgens Ajax", begint Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "Dat heeft, denk ik, ook heel erg met de uitslag van PSV - AZ te maken (0-1). Dat zorgt voor rust."

Toch zit de ex-coach van Club Brugge niet al te stevig in het zadel. "Als je puur naar het voetbal kijkt, is er heel veel aan de hand in Amsterdam. Een aantal factoren zijn heel erg in het voordeel van Schreuder. Dat is dus de uitslag van PSV. Daardoor gaat Ajax, hoewel ze de grootste crisis in vijf jaar beleven, toch boven PSV de winterstop in. Dat is eigenlijk krankzinnig. In Eindhoven is het heel rustig, in Amsterdam is het chaos.

Grote schoenen
"En er is toch een aantal mensen binnen Ajax dat zich verantwoordelijk voelt voor de selectie die ze Schreuder in de maag hebben gesplitst, hoewel hij daar zelf ook een hand in heeft gehad. Ze beseffen dat er na het vertrek van Erik ten Hag hele grote schoenen te vullen zijn", vervolgt de verslaggever.

Verweij ziet dat er wel de nodige onrust heerst in de kleedkamer van Ajax. "De tweede helft tegen Emmen leek soms wel op sabotage, dat vind ik heel zorgwekkend." De invalbeurt van Daley Blind wekt ook verbazing. "Je hebt een hele harde beslissing genomen, vervolgens valt Bassey uit en misschien had hij dan beter gelijk Grillitsch erin kunnen zetten. De manier waarop Blind erin kwam, was beneden alle peil."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie