VP 11: Een revelatie voor Antwerp, een bevestiging voor KRC Genk

VP 11: Een revelatie voor Antwerp, een bevestiging voor KRC Genk

15-11-2022 12:30 Laatste update: 17:00
4

Net voor de WK-break jaagden we Speeldag 17 er ook nog door. Op die speeldag won KRC Genk nog maar eens en stond er een mooi talentje op bij Antwerp

Koffi heeft niets aan reddingen
Sporting Charleroi stond 1-0 voor toen de supporters vuurwerk op het veld gooiden. Hervé Koffi hield verschillende keren de nul op het bord, al zal er uiteindelijk toch een vijf staan.

Nieuwkoop als marathonman
Bij Cercle Brugge doet de jonge Christiaan Ravych het uitstekend. Tegen STVV mocht hij na een bitsige partij een clean sheet bijschrijven. Club Brugge vierde de terugkeer van Abakar Sylla, die opnieuw van levensbelang was in de opbouw.

Bij Union heeft Bart Nieuwkoop een metamorfose ondergaan. Hij past in het systeem en was opnieuw belangrijk met een goal. Gerardo Arteaga pakte rood bij KRC Genk, maar had toen ook al gescoord voor KRC Genk. Een zoveelste mooie aanval van de Limburgers!

El Khannouss snijdt door boter
Antwerp zoekt al een tijdje naar een nieuw talentje uit de jeugd. Arthur Vermeeren heeft alvast alles om een grote publiekslieveling te worden. Westerlo ondervond nauwelijks tegenstander van KV Oostende. Mathias Fixelles controleerde dan ook vanuit zijn zetel.

Bij KRC Genk moet Bilal El Khannouss aan zijn statistieken werken, maar een weergaloze pre-assist is ook lang niet slecht. Tegen Anderlecht zorgde hij grotendeels voor de 0-1 met een wereldpass.

Salah met de dubbel
Bij KAA Gent had Ibrahim Salah nog niet veel geluk in de afwerking, maar tegen KV Kortrijk lukte het wel. Twee keer zelfs, en zeker zijn eerste mocht gezien worden. 

Paul Onuachu is topschutter in de Jupiler Pro League, maar in de marge is ook Mario Gonzalez schitterend bezig. Hij scoorde vrijdag nummer elf bij OH Leuven. Alieu Fadera maakte twee goals voor Zulte Waregem in de krankzinnige 5-5 tegen AS Eupen.