Matthys legt uit waarom hij Anderlecht verlaat voor KV Mechelen

Matthys legt uit waarom hij Anderlecht verlaat voor KV Mechelen

15-11-2022 10:30
13

Bij RSC Anderlecht besloot Tim Matthys om de club te verlaten en terug te keren naar KV Mechelen. Daar is hij de nieuwe sportieve baas geworden. Toch blijft het een opvallende carrièrezet van Matthys, die nu met meer uitleg komt.

De 38-jarige Matthys was nog niet al te lang aan de slag bij RSC Anderlecht, maar besloot nu om toch terug te keren naar KV Mechelen. "Ik had het gevoel dat ik mijn carrière niet helemaal in handen had", zegt hij in de podcast De Tribune.

"De kans bestond dat mij een bepaalde manier van werken zou opgelegd worden door een nieuwe sportieve directeur", verwijst hij naar de aankomende aanstelling van Jesper Fredberg. "Je weet nooit of het 100 procent klikt met een nieuwe baas. Het aanbod van KVM kwam gewoon op het perfecte moment."

Er staat hem nu een mooie uitdaging te wachten bij KV Mechelen, al vertrekt hij toch met een wrang gevoel uit Brussel. "Het voelt niet goed om een club achter te laten waar het niet draait. Ik begrijp de frustraties van de fans van Anderlecht, want de club staat niet waar ze thuishoort. Meedoen voor de titel had ik voor het seizoen sowieso als moeilijk ingeschat, maar ik had ook niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn", besluit hij.