Amateurclub wil Haaland huren tijdens WK: 'Beter dan zes weken golfen'

Amateurclub wil Haaland huren tijdens WK: 'Beter dan zes weken golfen'

14-11-2022 23:58
6

Dat de Noorse superspits Erling Haaland niet actief zal zijn op het WK in Qatar, is ook Ashton United niet ontgaan. De Engelse amateurclub, die actief is op het zevende niveau, heeft maandag leten weten dat het probeert om de aanvaller tijdelijk los te weken bij Manchester City.

Ashton United heeft een officieel verzoek ingediend bij de Engelse kampioen om Haaland vier weken te huren. Dat is te lezen in een officieel bericht op de clubsite. Volgens Michael Glegg, de manager van de club, zou de Noor perfect tot z’n recht komen in het Hurst Cross Stadium (capaciteit: 4500). ‘Het plaatje past gewoon. City speelt niet, en we willen helpen door Erling fit te houden. Dit is beter dan dat hij zes weken gaat golfen. We denken dat hij goed bij ons past en dat hij goed zou zijn voor de dynamiek in de selectie.

City, dat zaterdag nog verloor van Brentford (1-2), heeft nog niet gereageerd op het opmerkelijke voorstel. Mocht de club ingaan op het huurvoorstel, dan moet Ashton snel op zoek naar een nieuw inversteerder. Haaland verdient namelijk zo’n 130.000 pond per dag. Dat is bijna twee keer zoveel als dat Ashton (volgens het jaarverslag van 2021) op de bank heeft staan. 

Of het verzoek serieus was, of is bedoeld om media-aandacht te generen, is niet duidelijk. Als dat laatste de motivatie was, dan is dat behoorlijk gelukt. De site van Ashton United ging door de vele bezoekers even later offline.