UPDATE: België loopt Zaroury mis, Marokko neemt hem op in WK-selectie

UPDATE: België loopt Zaroury mis, Marokko neemt hem op in WK-selectie

14-11-2022 23:26 Laatste update: 14-11-2022 23:26
72

Anass Zaroury is één van de uitblinkers bij Burnley FC, dat aan kop gaat in de Championship. Onder de vleugels van Vincent Kompany is de dribbelaar uitgegroeid tot een sensatie. Die hoogvorm zou hem wel eens naar het WK kunnen leiden ... voor Marokko.

Afgelopen weekend was Zaroury al weer goed voor zijn vierde seizoenstreffer bij Burnley, waarmee hij mede het pad effende voor een 3-0-overwinning tegen Blackburn Rovers. Mogelijk breit de flankaanvaller daar nu een WK aan. Dat heeft te maken met de blessure van Amine Harit. Bondscoach Walid Regragui heeft Zaroury op het oog om de pechvogel te vervangen. Dat mag nog volgens de reglementen van de FIFA.

Toch zou het best bijzonder zijn mocht Zaroury alsnog door Marokko geselecteerd wordt. Tot op heden kwam de gewezen speler van Sporting Charleroi namelijk voor de Beligsche nationale ploegen uit, weliswaar in de jeugdreeksen. Zo kwam hij vijf keer in actie in de kwalificatiecampagne voor het EK 2023 bij de beloften. Als Zaroury voor Marokko minuten zou maken op het WK, is hij niet langer beschikbaar voor de Rode Duivels.

UPDATE: Waar voor gevreesd werd is nu ook een feit. Zaroury werd door Marokko alsnog opgenomen in de WK-selectie. Als hij daar minuten maakt kan hij dus niet meer aantreden voor de Rode Duivels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie