Update: KAA Gent aanvaardt het schorsingvoorstel voor Kums

Update: KAA Gent aanvaardt het schorsingvoorstel voor Kums

14-11-2022 22:53 Laatste update: 15-11-2022 12:32
5

De 0-4-zege van KAA Gent op het veld van KV Kortrijk had slechts één schaduwzijde, namelijk de rode kaart van Sven Kums. De ervaren middenvelder werd uitgesloten en heeft een dag later zijn schorsingsvoorstel mogen aanhoren.

Iets na de rust gleed Kums te enthousiast door op het onderbeen van zijn tegenstander, al raakte hij naar eigen zeggen wel de bal. Dat beoordeelde Bert Put blijkbaar anders, want hij trok meteen rood. Het bondsparket deelt die analyse. Deze maandag heeft het Gent en Kums een voorstel gedaan van één effectieve speeldag schorsing, aangevuld met één voorwaardelijke speeldag. Daar komt nog eens een boete van 2000 euro bovenop.

Door het nakende WK zal Kums wel even moeten wachten voor hij boete kan doen. Pas op 23 december komt Gent terug in actie. Die dag komt Standard Luik over de vloer. De Buffalo's zullen dat duel over de streep moeten zien te trekken zonder hun ervaren spelverdeler. Op 6 januari zou Kums weer van de partij zijn. Als eerste uitdaging van het nieuwe jaar trekt Gent dan naar Royal Antwerp FC.

KAA Gent gaat niet in beroep tegen deze beslissing. Het gaat Kums dus één wedstrijd moeten missen.