‘Naast Kljestan ook Pozuelo (ex-KRC Genk) mogelijk een vrije speler'

‘Naast Kljestan ook Pozuelo (ex-KRC Genk) mogelijk een vrije speler'

14-11-2022 22:37 Laatste update: 16-11-2022 07:33
10

Het huwelijk tussen Sacha Kljestan (ex-RSC Anderlecht) en LA Galaxy is afgelopen. Nu het seizoen in de Amerikaanse Major League Soccer erop zit, heeft de club uit Los Angeles bekendgemaakt dat beide partijen uit elkaar gaan.

Voor Kljestan komt er zo een einde aan drie jaren bij Galaxy. In het voorjaar van 2020 streek de middenvelder neer aan de westkust, nadat hij eerder al bij Chivas USA, New York RB en Orlando City had gevoetbald in de States. Tussen 2010 en 2015 probeerde hij het dan weer bij Anderlecht. In het Astridpark stond Kljestan vaak op het middenveld en groeide hij geleidelijk aan uit tot een publiekslieveling.

Kljestan is nu 37 en heeft de clubs nu in principe voor het uitkiezen. Bij LA Galaxy heeft hij namelijk geen toekomst meer. In drie jaar tijd heeft de Amerikaan met de kenmerkende snor drie doelpunten en zes assists afgeleverd. LA Galaxy eindigde in het afgelopen seizoen als vierde in de Western Conference League, goed genoeg om de Play-Offs te halen. Daarin verloor het in de halve finales van het Westen de stadsderby van dat andere Los Angeles (3-2).

Update: Naast Sacha Kljestan zal waarschijnlijk Alejandro Pozuelo ook een vrije speler worden na een avontuur in de MLS. Met Inter Miami werd nog geen akkoord gevonden over een nieuwe verbintenis. De middenvelder maakte furore bij KRC Genk. Kan de Spanjaard een optie zijn voor de Jupiler Pro League.