Opvallend: 'Memphis weigert voorstel FC Barcelona tot contractontbinding'

Opvallend: 'Memphis weigert voorstel FC Barcelona tot contractontbinding'

14-11-2022 19:26
1

FC Barcelona en Memphis Depay worstelen nog met elkaar over een mogelijk afscheid in januari. De aanvaller stelt daar bepaalde voorwaarden tegenover, meldt de Catalaanse krant SPORT.

Na de komst van Robert Lewandowski is de rol van Memphis uitgespeeld bij Barcelona. De club is bereid hem te laten gaan en legde onlangs een aanbod voor contractontbinding neer. Memphis wil daar nog niet akkoord mee gaan, meldt SPORT. 

Barcelona wil Memphis in januari transfervrij laten gaan, zodat het in ieder geval zes maanden salaris binnenboord kan houden, terwijl Memphis al het resterende salaris wil ontvangen. Daarnaast hoopt Memphis Barcelona alleen in te kunnen ruilen voor een andere Europese topclub waar hij wél een belangrijke rol kan krijgen. Als die club niet komt, blijft hij tot juni in Barcelona. Barcelona hoopt erop dat Memphis een sterk WK speelt met het Nederlands elftal, waardoor clubs zich sneller zouden kunnen melden in Spanje.

Memphis en Barcelona liggen niet op één lijn: de Oranje-aanvaller weet dat de club getwijfeld heeft aan zijn professionaliteit en is daar boos over. In Spaanse media verscheen het bericht dat Memphis zijn herstel bewust vertraagd heeft zodat hij fit naar het Nederlands elftal kon.