Hazard gaat de strijd met Trossard aan: Ik ben het voetballen niet verleerd

Hazard gaat de strijd met Trossard aan: "Ik ben het voetballen niet verleerd"

14-11-2022 17:17
16

Het WK gaat binnenkort van start en bij de Rode Duivels is het de vraag wat er met Eden Hazard zal gebeuren. Toch basisspeler of begint hij op de bank? Hazard is alleszins klaar voor de concurrentiestrijd.

De aanvaller kent een bijzonder moeilijke periode bij Real Madrid en raakt daar maar niet van de bank. In Engeland maakt Leandro Trossard dan weer furore bij Brighton. De voormalige speler van KRC Genk vindt dat hij een basisplek verdient bij de Rode Duivels, al is Hazard niet bereid om die zomaar af te geven.

"Ik besef heel goed dat ik matchritme mis", begint Hazard op de persconferentie maandag. "Het kan dus zijn dat de kapitein af en toe op de bank moet zitten, maar liefst niet te lang", lacht hij. "Op basis van de afgelopen twee seizoenen verdien ik misschien niet om te spelen, maar op basis van de 15 ervoor wel. Ik ben het voetballen niet verleerd op twee jaar", geeft hij aan.

Al beseft Hazard ook dat er met Trossard nu een stevige concurrent in de wachtrij staat. "Trossard verdient ook zijn plek bij de nationale ploeg op basis van zijn prestaties. Maar het is aan de coach om dat te beslissen en aan mij om mijn uiterste best te doen", geeft de Rode Duivel nog aan.