Joos haalt stevig uit: 'Een schande, Martinez schoffeerde Trésor en Genk'

Joos haalt stevig uit: 'Een schande, Martinez schoffeerde Trésor en Genk'

14-11-2022 17:01
67

De WK-selectie is bekend en bij de Rode Duivels zien we geen spelers van KRC Genk. De Limburgers stomen door de competitie, maar hebben geen Belgische international in de kern. Daar begrijpt Filip Joos helemaal niets van.

In zijn column voor De Standaard is de analist vernietigend voor de bondscoach. Joos heeft vooral heel wat lof voor Mike Trésor, die er volgens hem altijd bij moest zijn. Dat hij niet in de 55-koppige voorselectie zat, maar enkele spelers van nummer elf RSC Anderlecht bijvoorbeeldwel, begrijpt hij al helemaal niet.

'Trésor is dit seizoen bij achttien Genkse goals betrokken. Vijf keer scoorde hij zelf, dertien keer gaf hij de assist. Trésor is een onwrikbare basisspeler bij de ploeg die de competitie met speels gemak overvleugelt', begint Joos met zijn lof voor de uitblinker van KRC Genk.

Schande
Ondanks die sterke prestaties kreeg hij geen plekje in de voorselectie. Anderlecht-jonkie Mario Stroeykens bijvoorbeeld wél. 'Martinez vertelde dat hij Anderlecht-youngster Stroeykens (goeie voetballer in de dop, daar niet van) in zijn XL-lijst had gedropt ‘om hem te belonen voor zijn uitstekende prestaties in de competitie’. Voor de klasse en cijfers van Trésor bleef hij ziende blind. Dat is en blijft een regelrechte schande. De bondscoach schoffeerde Mike Trésor én ­Racing Genk', aldus Joos.

De analist stelt zich ook de vraag of het wel een goed idee is om het contract van Martinez not voor het WK te verlengen. 'Dat druist tegen alle logica in', klinkt het nog.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie