Tenenkrommend: Qatar laat nieuwe 'Belgische' fans Kompany en co aanmoedigen

Tenenkrommend: Qatar laat nieuwe 'Belgische' fans Kompany en co aanmoedigen

14-11-2022 14:44 Laatste update: 14:51
10

Het WK in Qatar gaat bijna van start. De kans dat er veel 'echte' fans tijdens de matchen aanwezig zullen zijn, is klein. Daarom huurde Qatar 'fans' in om de supporteren voor de deelnemende landen. De nieuwe supporters van de Rode Duivels hebben nog wat werk.

Wie tegenwoordig TikTok opent, ontsnapt niet langer meer aan de voetbalfans die er al in Qatar rondlopen. Argentinië, Brazilië, Duitsland en … België hebben hun steun al in de woestijn zitten. Telkens gaat het duidelijk om mannen, vrouwen en kinderen die supporteren voor een land waar de kans klein van is dat ze er een hechte band mee hebben. De video die momenteel viraal gaat met de fans van de Rode Duivels doet de tenen krommen. Er wordt gevraagd naar de Beste Belgische speler. Blijkbaar verwachten de 'Belgische' fans niet alleen veel van Eden Hazard en Kevin De Bruyne, maar ook van … Vincent Kompany.

@toti.vr :round_pushpin:Qatar: Who is the best player from Belgium? :flag-be::soccer:️ #challenge #football #soccer #qatar #qatardoh #qatar2022 #worldcup2022 #worldcup #قطر:flag-qa: #قطر #doha #fypdoha #fypqatar #belgium #europe #france #publichallenge #public #publicquestions #publicquiz #UAE #footballplayers #debruyne #hazard #kompany #belgiumteam ♬ Hayya Hayya (Better Together) - Music from the FIFA World Cup Qatar 2022 Official Soundtrack - Trinidad Cardona & Davido & Aisha

Volgens AFP gaat het om ingehuurde fans die afkomstig zouden zijn uit onder meer Qatar en India. Eerder raakte ook al bekend dat Qatar fans benaderden bij de WK-deelnemers. Zij mogen op kosten van de organisatie het WK bijwonen. Daar tegenover staat wel dat ze lovend moeten zijn over het WK en geen kritiek mogen hebben op Qatar.