'Esposito vloog zonder toestemming van Anderlecht al naar Italië'

'Esposito vloog zonder toestemming van Anderlecht al naar Italië'

14-11-2022 10:15
12

Het is nog niet officieel, maar voorbij lijkt het wel al, het huwelijk tussen RSC Anderlecht en Sebastiano Esposito. De Italiaanse spits maakte zich de voorbije tijd onmogelijk in Brussel. De kans dat de huurling in januari nog voor Anderlecht speelt, lijkt nihil.

Enkele jaren geleden stond Esposito te boek als een groot talent. Onder de vleugels van Romelu Lukaku kreeg hij bij Inter zijn eerste kansen. Zelfs bij de laatste lijst van de Golden Boy-award werd de twintigjarige Italiaan nog opgenomen. Bij Anderlecht kwam het talent evenwel niet boven water en dat ondanks een goede klik met die andere gehuurde spits Fabio Silva.

Bij Anderlecht kon Esposito nooit een vaste basisplaats claimen. Robin Veldman kende geen genade en liet de spits opdraven bij de jonkies van Anderlecht. Daar gaf Esposito een ongeïnteresseerde indruk. In de Beker van België tegen Lierse en in de Jupiler Pro League tegen KRC Genk liet Veldman Esposito uit zijn kern.

Zaterdag werd Esposito al gespot in Zaventem. Daar nam hij het vliegtuig richting Italië. "Daar had hij geen toestemming voor"n liet Veldman weten aan Het Laatste Nieuws. "Van spelers die niet in de selectie zitten verwacht ik dat ze in het stadion zijn."

Vorige week wisselde Esposito van makelaar. Het was toen al een teken aan de wand dat hij Anderlecht wilde verlaten. De spits, Anderlecht en Inter moeten nu samen op zoek naar een oplossing zoeken, maar die lijkt niet in het Lotto Park te liggen.