Gent zet achtervolging op top-vier verder: Te veel punten zomaar weggegooid

Gent zet achtervolging op top-vier verder: "Te veel punten zomaar weggegooid"

13-11-2022 23:45 Laatste update: 23:53
23

KAA Gent kende een bijzonder wisselvallige aanvang van het seizoen, maar heeft alles met het WK in zicht stilaan op de rails gekregen. Als slotpartij van de heenronde hadden de manschappen van Hein Vanhaezebrouck geen kind aan KV Kortrijk: 0-4. Tot een hosannastemming leidde die riante overwinning niet bij de trainer.

Vanhaezebrouck had zijn spelers een duidelijke opdracht meegegeven voor het eerste fluitsignaal. "Om te proberen in de race te blijven voor de top-vier, moesten we hier winnen", klinkt het bij Sporza. Dat gebeurde ook, met comfortabele cijfers zelfs. Toch vond Vanhaezebrouck de prestatie nu ook weer niet overweldigend. "Om nu te zeggen dat het perfect was is moeilijk, maar we houden de nul en scoren vier keer."

Plots staat Gent op amper drie punten van nummer vier Club Brugge. Ook nu weer bekijkt een nuchtere Vanhaezebrouck het bredere plaatje. "We hebben teveel punten zomaar weggegooid, dus het blijft een achtervolgingsrace op vier hele goede ploegen. Die gaan ook nog heel veel punten pakken, dus het wordt een moeilijke achtervolging."

Tot slot had Vanhaezebrouck nog lovende woorden over voor jongeling Ibrahim Salah, die zijn eerste treffers liet optekenen in Gentse loondienst. Het werden er meteen twee. "Hij is een jonge gast die zich goed aanpast in de groep. We moeten hem regelmatig met de voetjes op de grond houden, maar dat is normaal voor jonge spelers."