Veldman verliest eerste en mogelijk laatste Anderlecht-duel: Tijdens WK spreken

Veldman verliest eerste en mogelijk laatste Anderlecht-duel: "Tijdens WK spreken"

13-11-2022 23:21
18

RSC Anderlecht heeft een teleurstellende heenronde afgesloten op 'gepaste wijze'. Tegen koploper KRC Genk hadden de Brusselaars weinig in de pap te brokken: 0-2. Voor Robin Veldman zou het wel eens het einde kunnen betekenen van zijn periode als T1.

Niet dat de Nederlander veel te verwijten valt, maar bij zijn (tussentijdse?) aanstelling maakte Wouter Vandenhaute al duidelijk dat hij Veldman niet wil verbranden. Sinds hij het roer overnam, ging het met de resultaten iets in stijgende lijn. Een vier op zes in de Jupiler Pro League werd gevolgd door kwalificaties in de Conference League en de Croky Cup. Tegen Genk leed Veldman pas zijn eerste nederlaag, maar het zou in één klap ook zijn laatste kunnen zijn.

Zelf kon de Anderlecht-trainer nog niet al te veel vertellen over zijn toekomst. "Of dit mijn laatste wedstrijd als T1 van Anderlecht was? Dat gaan we tijdens de WK-break bespreken. Ik heb dit gedaan voor de club. We hebben heel veel moeten doen om alles op te lossen met de Futures. Het is nu even de tijd om over alles eens goed na te denken", geeft Veldman aan. Naar eigen zeggen is zijn persoonlijke toekomst ondergeschikt aan die van de club. 

Over de wedstrijd zelf kon Veldman vrij kort van stof zijn. "We hebben verloren van een ploeg die verder staat dan ons", wijst hij op de knappe prestaties van Genk. "Ze speelden de wedstrijd zeer gecontroleerd uit. Ik denk dat ze ook terecht bovenaan in de competitie staan." Anderlecht daarentegen sluit deel één van het seizoen af in het rechterrijtje, op plek elf ...