Monaco moet plek vier aan Marseille laten, Clement en co verliezen in 98e minuut

13-11-2022 23:04
2

AS Monaco heeft de kans laten liggen om de WK-onderbreking op de Europese plaatsen in te gaan. In een kraker met wisselende kansen dompelde Olympique Marseille de troepen van Philippe Clement in de 98e (!) minuut in rouw onder: 2-3.

Monaco en Marseille vatten het duel aan met evenveel punten, namelijk 27 stuks. De winnaar zou een mooie sprong richting vierde plaats maken in de Ligue 1. In de eerste helft gaf het elftal van Clement echter niet thuis. Marseille stelde de thuisdefensie voortdurend voor problemen. Slechts één keer zetten de bezoekers dat overwicht ook om in een doelpunt, toen Alexis Sanchez tien minuten voor de koffie raak trof. In het slot van de eerst helft zouden ze zich dat beklagen: Wissam Ben Yedder trapte de gelijkmaker op het bord vanop de stip.

Na de onderbreking moesten de Monegasken uit een ander vaatje tappen. Dat deden ze ook. Dankzij een tactische ingreep kreeg de club uit het Prinsdom nu wél grip op de wedstrijd. In minuut 72 volgde dan ook de voorsprong. Kevin Volland leek zich tot held te kronen, maar die eretitel werd hem nog ontnomen door Dimitri Payet. De spelmaker kwam pas iets voorbij het uur tussen de lijnen, maar zou met twee assists het resultaat nog op z'n kop zetten.

Eerst bediende Payet Jordan Veretout, die de 2-2 aantekende. Vervolgens was het wachten tot diep in de blessuretijd. Pas in de 98e minuut, terwijl er op papier nota bene slechts zes minuten waren toegevoegd, trok Marseille het duel nog over de streep. Payet schilderde een allerlaatste vrije trap nog perfect op het hoofd van Sead Kolasinac. Zo is L'OM nu vierde, weliswaar op elf punten van koploper PSG.