Blije Vrancken lacht: Tien op tien heb ik vroeger nooit gehad op mijn rapport

Blije Vrancken lacht: "Tien op tien heb ik vroeger nooit gehad op mijn rapport"

13-11-2022 22:31
18

KRC Genk duikt de WK-onderbreking in met een dubbel gevoel: dolgelukkig door de geweldige heenronde, maar ergens ook jammer dat de pauzeknop nu wordt ingedrukt. Al overheerste bij Wouter Vrancken toch vooral die eerste emotie na de 0-2-zege op bezoek bij RSC Anderlecht.

Ook Anderlecht heeft Genk dus geen strobreed in de weg kunnen leggen. De Limburgers sluiten de heenronde af als koploper, met een fenomenale 46 op 51 én liefst tien opeenvolgende overwinningen. "Tien op tien heb ik vroeger nooit gehad op mijn rapport", kon er een grapje vanaf bij Vrancken in zijn reactie aan Sporza.

Vrancken zag zijn elftal een verdiende zege boeken. "Ook vandaag was die kwaliteit er weer. We wisten dat als we kwaliteit konden brengen, we ze pijn konden doen. Als we met elf bleven staan, dan konden we nog meer doen." Gerardo Arteaga kreeg bij het ingaan van het slotkwartier immers rood. Veel averij liep Genk daarna echter niet meer op.

De trotse trainer is vooral in de wolken met de energie die zijn elftal week in week uit op de mat brengt. "Veel werkethiek, teamgeest, voor elkaar door het vuur gaan. Dat heb je nodig in een teamsport", somt Vrancken enkele belangrijke waarden op. "Het was een combinatie van kwaliteit en mentaliteit. Als je dat kan blijven brengen, dan kan je veel verwezenlijken", zet hij de deur naar titelambities nog op een kiertje.