Invallers Vranckx en Origi kunnen in het slot met AC Milan vieren tegen Fiorentina

Invallers Vranckx en Origi kunnen in het slot met AC Milan vieren tegen Fiorentina

13-11-2022 20:30
2

AC Milan heeft zondag in de absolute slotfase gewonnen van Fiorentina, waar verdediger Nikola Milenkovic de schlemiel van de avond werd. Door de overwinning vergroot Milan het gat met achtervolger SS Lazio tot drie punten. De achterstand tot koploper Napoli bedraagt negen punten. 

Milan, zonder een landgenoot in de basis, opende in het eigen San Siro de score al na twee minuten. Rafael Leão , die deel uitmaakt van de definitieve selectie van Portugal voor het WK in Qatar, rondde knap af na een listige assist van Olivier Giroud. Halverwege de tweede helft kwam de bezoekers, waar voormalig Club Brugge-middenvelder Sofyan Amrabat een basisplaats had, op gelijke hoogte. Middenvelder Antonín Barák nam de treffer voor zijn rekening. Het duel leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel. Tot het aanbreken van de 91e minuut. 

Invaller Aster Vranckx kreeg de bal van Serginio Dest, waarna hij voorgaf. Zijn voorzet werd door iedereen gemist, behalve door Milenkovic, die de bal via zijn been in zijn eigen goal zag verdwijnen. Door de late overwinning komt Milan op 33 punten, drie meer dan concurrent Lazio. Zij sluiten het Italiaanse voetbalweekend af met een wedstrijd tegen Juventus.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie