'Schreuder blijft bij Ajax, Nederlandse topclub wil uitpakken op transfermarkt'

'Schreuder blijft bij Ajax, Nederlandse topclub wil uitpakken op transfermarkt'

13-11-2022 18:45 Laatste update: 19:01
5

Ajax staat voor een drukke winterse transferperiode. De Amsterdammers zijn van plan om zich te roeren, vertelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf.

"Ajax gaat proberen zich te versterken. Ik denk dat het heel verstandig zou zijn om Edson Álvarez, die heel duidelijk met zijn hoofd niet meer bij Ajax is, in de winter te verkopen. Daar komen clubs voor en dat geld kun je dan aanwenden om dit elftal op twee, drie of misschien wel vier plekken te versterken", begint Verweij in de voetbalpodcast van de krant.

Verweij benadrukt dat de waarde van de Mexicaan voor de ploeg van Alfred Schreuder buiten kijf staat. "Volgens mij is het een enorme beuk geweest dat hij niet op de laatste dag van de zomerse transferwindow naar Chelsea mocht. Dat zie je volgens mij terug in zijn spel. Dan is wellicht er maar één oplossing: een goede prijs krijgen, strik erom en vervangers halen."

Volgens De Telegraaf-verslaggever is 'een linker centrale verdediger geen overbodige luxe'. "Is het niet vóór Bassey, dan is het achter Bassey. Je hebt daar niet veel smaken. Daley Blind zou er kunnen spelen, maar dat is al een paar keer niet helemaal goed gegaan. Ik denk ook dat er een extra middenvelder en een extra aanvaller zullen komen", voorspelt hij.

Ook Verweij verwacht dat Schreuder mag aanblijven. "Ik heb het gevoel dat – als het kan – ze bij Ajax het naar de winterstop willen tillen, zich willen versterken en met Schreuder aan boord kampioen willen worden. De positie van veel mensen wordt er ook niet sterker op als Schreuder eruit vliegt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie