Inter wint van Atalante en Maehle en PSG wint ook laatste wedstrijd voor WK

13-11-2022 16:25

In Italië is Internazionale zondagmiddag de top-vier binnengestormd. De ploeg van Simeone Inzaghi kwam nog op achterstand, maar wist in een knotsgekke wedstrijd met de drie punten naar huis te gaan. In Frankrijk was het sterrenensemble van Paris Saint-Germain veel te sterk voor Auxerre.

Atalanta - Internazionale
Atalanta-vleugelspeler Ademola Lookman zette de thuisploeg na 25 minuten nog op voorsprong door een penalty te benutten. Daarna was het de dubbelslag van Edin Džeko die de wedstrijd omdraaide. De 1-1 maakte hij met een slim hakje nadat hij de bal meekreeg van Lautaro Martínez. De 1-2 viel ietwat gelukkig voor de ploeg van Inzaghi. Een poging van Džeko werd door Joakim Maehle van richting veranderd en belandde in het doel.

Een eigen doelpunt van Jose Luis Palomino zette Inter op 1-3. Diezelfde Palomino bracht de spanning enigszins weer terug toen hij met de 2-3 zijn fout goedmaakte. Daar bleef het bij. Met de overwinning staat Internazionale vierde, al kan Juventus die positie later op de dag overnemen als het weet te winnen van SS Lazio. Denzel Dumfries viel geblesseerd uit. Dat is voor bondscoach Louis van Gaal reden tot zorg.

PSG - Auxerre
PSG kende zondagmiddag geen enkel probleem tegen Auxerre. In het eigen Le Parc des Princes was het een doelpuntenfestijn. Na iets meer dan tien minuten maakte Kylian Mbappé de 1-0 op aangeven van linksback Nuno Mendes. De Portugees was ook de aangever van de 2-0. Dit keer was Carlos Soler het eindstation.

De 3-0 werd gemaakt door Achraf Hakimi, na een waanzinnige sprint van de Marokkaan. De buit was al lang binnen, maar de vernedering werd nog erger voor Auxerre. Renato Sanches scoorde van afstand om er 4-0 van te maken. Het twintigjarige talent Hugo Ekitiké zorgde voor het slotakkoord toen hij Benoît Costil oog in oog klopte.