Felbevochten topper tussen Club Brugge en Antwerp eindigt op 2-2

13-11-2022 15:28 Laatste update: 15:33
102

Een absolute topper op de laatste speeldag voor het WK begint. De nummer twee, Antwerp, komt op bezoek bij Club Brugge, de nummer drie in de Jupiler Pro League. Het rapport voor aanvang van de wedstrijd: Antwerp heeft al zes duels niet meer kunnen winnen tegen de landskampioen.

Eerste helft
Club Brugge stond met Noa Lang in de basis, Mark Van Bommel geeft een basisplek aan zowel Pacho en Vermeeren. De eerste helft start meteen aan een hoog tempo met twee ploegen die afwisselend voor gevaar zorgen. De grootste kans kwam er na een twintigtal minuten wanneer Jelle Bataille oog in oog kwam met Simon Mignolet. De laatstgenoemde hield het op 0-0 met een knappe redding. Bij Club Brugge zorgde een minder secure Ferran Jutgla voor het meeste gevaar. Een kopbal die te centraal gekopt werd, een volley van dichtbij die hij met zijn rechtervoet had moeten trappen en een knappe kapbeweging gevolgd met een stevig schot in de korte hoek. Een oplettende Butez zorgde steeds voor de redding.

Rond het halfuur viel dan toch het eerste doelpunt. Een corner werd aan de eerste paal knap binnengekopt door Brandon Mechele. De centrale verdediger mag niet mee naar het WK in Qatar maar kan op deze manier dan toch volop vieren. Het doelpunt passeerde nog even de VAR, maar uiteindelijk was er weinig twijfel. 1-0 Club Brugge en rusten geblazen.

Tweede helft
Dezelfde 22 namen starten de tweede helft van de topper. Na een eerste helft die erg fel begon, leek de tweede helft iets trager op gang te komen. Antwerp kon de bal maar moeilijk bijhouden en mistte toch te veel zuiverheid om balbezit te houden. Na tien minuten in de tweede helft wisselde Antwerp dan ook een eerste keer. Jurgen Ekkelenkamp op het veld, Pieter Gerkens zocht de bank op. De wissel haalde echter niet veel uit. Enkele minuten later stond het 2-0 voor de landskampioen in een tweede helft waar er nog niets gebeurd was. Jutgla heeft dan toch zijn goal beet nadat hij een moeilijke partij beleefde. Een schot van buiten de zestien, afgeweken op Lang en het staat 2-0 in het Jan Breydel. Het Brugse publiek ging nog eens achter de ploeg staan en schreeuwde de landskampioen naar een derde goal.

Antwerp hoopt antwoord te bieden door vooraan met twee spitsen te gaan spelen. Frey verving Ritchie De Laet en achterin gaat Antwerp de wedstrijd volmaken met drie achterin. Kort na zijn wissel leek het meteen goed uit te pakken voor Mark Van Bommel. Janssen vond de achterlijn, trok de bal terug en uitgerekend Frey knalt de bal voorbij Mignolet. Nog geen twee minuten later werd het nog beter voor de bezoekers. Een licht contact van Mechele werd beoordeeld als overtreding. VAr bekijkt de situatie. Resultaat: strafschop Antwerp. Vincent Janssen knalt de bal keihard in de netten. De wedstrijd keert helemaal en plots staat Antwerp langszij. Club Brugge moet plots opnieuw volop aan de bak om toch nog de drie punten thuis te houden.

Tien minuten voor tijd grijpt Carl Hoefkens in en brengt hij Tajon Buchanan in voor Skov Olsen. Deze tien minuten vliegen voorbij zonder al te veel gevaar van de thuisploeg. De wedstrijd ontaarde een beetje door een resem aan stevige overtredingen. Uiteindelijk kwamen er zes minuten aan toegevoegde tijd bij. Zes minuten voor Club Brugge om toch nog de winning-goal te scoren. Antwerp moest nog een aantal minuten met tien verder nadat Balikwisha met een spierblessure naar de kant moest. Van Bommel had wel nog een wisselspeler over, maar geen wisselmomenten meer. Club brugge zet wel nog druk, maar vindt geen goal meer.

Club Brugge en Antwerp blijven elk dus steken op een punt. Al is het gevoel bij Club Brugge toch een stuk minder dan bij Antwerp. Een verstandige wissel van Van Bommel zorgt ervoor dat Antwerp toch een punt kan meepakken bij de landskampioen. KRC Genk wrijft in de handen.