Ferdinand over De Bruyne: “Komst van Haaland heeft druk gelegd op hem”

Ferdinand over De Bruyne: “Komst van Haaland heeft druk gelegd op hem”

13-11-2022 14:57
0

Manchester City verloor met Kevin De Bruyne en Erling Haaland op eigen veld tegen een stug Brentford. De landskampioen zag later op de dag Arsenal de kloof vergoten tot vijf punten. Rio Ferdinand had voor de wedstrijd lovende woorden over de Rode Duivel. 

In de aanloop naar City's laatste Premier League wedstrijd voor het WK in Qatar, legde Ferdinand uit hoe de komst van Haaland druk zette op de Bruyne. “Haaland hier hebben geeft Kevin het platform om de eer te krijgen”, zei de Man United-legende op BT Sport.

“Ik denk niet dat we eerder zagen hoe een coach zo publiekelijk sprak over wat hij allemaal verwacht van een speler,” meent Ferdinand. Hij verwijst natuurlijk naar de uitspraken over het aantal assists dat De Bruyne zou geven voor Haaland. “Kevin heeft perfect gereageerd”, besluit Ferdinand. 

Joleon Lescott vindt dat hij vergeleken moet worden met de grootste middenvelders van de Premier League. “Pep wil altijd meer”, zei hij. “Wat De Bruyne voor mij onderscheidt, is consistentie. Hij doet het elke week.” Lescott beweerde verder dat De Bruyne's prestaties sinds zijn komst bij de club in 2015 het recht hebben verdiend om te worden gezien als een van de grootste talenten op het middenveld van de Premier League. “Op dit moment is hij de meest efficiënte,” voegde Lescott eraan toe. “Hij staat daarboven, Gerrard, Yaya Toure, Scholes hij staat in die reeks.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie