Maguire reageert op jaren van kritiek: Ook wij hebben gevoelens

Maguire reageert op jaren van kritiek: "Ook wij hebben gevoelens"

12-11-2022 23:44
6

Manchester United-verdediger Harry Maguire heeft zich uitgelaten over de ladingen kritiek die hij de voorbije jaren te verwerken heeft gekregen. De Engelsman stelt dat hij wel degelijk geraakt wordt door de uitspattingen van mensen op televisie en op social media.

Maguire, de duurste verdediger aller tijden, is onder de Nederlandse coach Erik ten Hag zijn basisplaats kwijtgeraakt bij United. In Engeland is de centrumverdediger vaak het mikpunt van kritiek. "Dat is moeilijk, ook wij hebben gevoelens", is hij open in gesprek met The Times. "Ik denk dat mensen voetballers als robots zien, maar we hebben natuurlijk ook emoties. We zijn teleurgesteld bij een nederlaag en het doet pijn als we verliezen."

Naar eigen zeggen kan Maguire met de kritiek omgaan, al heeft hij er soms moeite mee het een plekje te geven. "Je hoeft geen medelijden met mij te hebben, maar soms is het moeilijk om er niet in te blijven hangen. Dan denk je aan eerdere wedstrijden en voelt het als een gekkenhuis. Als ik naar huis ga, probeer ik mezelf af te sluiten van de verhalen. Sommige dagen is dat moeilijker dan anders."

Hoewel Maguire de afgelopen periode weinig gespeeld heeft, is hij wel door Gareth Southgate opgenomen in de definitieve WK-selectie van Engeland.