Problemen voor Schreuder (ex-Club Brugge): Ajax speelt gelijk bij FC Emmen

12-11-2022 22:19 Laatste update: 23:03
5

Ajax heeft zich ook in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar geblameerd. Nadat de Amsterdammers de topper van PSV verloren en gelijkspeelden tegen Vitesse, wist de ploeg van Alfred Schreuder op bezoek bij FC Emmen ook niet verder te komen dan een gelijkspel: 3-3.

Het spel van de Amsterdammers begon veel te laconiek en de openingstreffer van Emmen was dan ook niet onterecht. Na de achterstand leek Ajax wakker geschud. De reactie volgde al een minuut later. Kenneth Taylor was het eindstation na een aanval over rechts. De aantrekkelijke openingfase zette door, aangezien Miguel Araujo na een kwartier spelen de paal raakte namens Emmen.

Toch was het Ajax dat na twintig minuten aan de leiding kwam. Weer was Taylor het eindstation: ditmaal kopte hij raak na een prachtige aanval. Het was tevens het laatste doelpunt van de eerste helft. Calvin Bassey bleef in de rust in de kleedkamer achter.

Waar Ajax op de eerste tien minuten in de eerste helft na de touwtjes in handen had, nam Emmen het initiatief na rust over. Het leidde op het uur tot de aansluitingstreffer. Emmen zette een slotoffensief in en kreeg waar het recht op had. Emmen maakte zowaar 3-3.

Hoewel Emmen nog aanspraak maakte op de 4-3, viel die er niet meer. Ajax wint drie wedstrijden op rij niet en moet een stap terug doen in de titelstrijd. PSV, Feyenoord en Ajax staan allen op dertig punten, al hebben de Eindhovenaren en de Rotterdammers een wedstrijd tegoed. De druk op trainer Schreuder neemt inmiddels zwaar toe. Supporters schreeuwen om zijn ontslag.