Zulte Waregem en Eupen zorgen voor spektakelmatch met tien(!) doelpunten

12-11-2022 20:11
13

Zulte Waregem heeft in het duel tegen KAS Eupen voor flink wat spektakel kunnen zorgen. In de degradatiestrijd leek het op weg naar verlies, daarna naar winst, maar gaf het die toch uit handen: 5-5.

Zulte Waregem en Eupen zorgden in de eerste helft voor een waar spektakel, met maar liefst vijf doelpunten. De bezoekers uit Eupen toonden zich aanvankelijk de betere ploeg en kwamen via N'Dri en Charles-Cook al snel op een dubbele voorsprong.

De winst lijkt al bijna binnen, maar Zinho Gano wist Essevee terug in de wedstrijd te krijgen. Dat was echter van korte duur nadat Eupen-speler Nuhu er 1-3 van maakte. Vlak voor rust kreeg Zulte Waregem echter nog een strafschop en zorgde Gano in het slot voor de 2-3.

Zulte Waregem eindigde de eerste helft met veel hoop voor de tweede, maar zag dat tien minuten na de pauze uit elkaar spatten. Lambert zorgde voor de 2-4 en de overwinning van Eupen.

De ploeg van Leye probeerde wel nog tegen te prikken en kreeg enkele goede kansen op dat derde doelpunt. Onder andere Fadera en Vossen slaagden er echter niet in om Eupen-doelman Moser nog te verslaan, invaller Braem deed dat echter wel. Tien minuten voor tijd stond het weer 3-4 en mocht Essevee weer beginnen hopen op een punt.

Die hoop werd nog geen minuut later al bijna werkelijkheid. Met de 4-4 bracht Offor Essevee weer op gelijke hoogte en schoot hij hen op weg naar een punt. Eupen had geen antwoord meer klaar en probeerde dat punt veilig te stellen, maar zag Fadera in het slot nog 5-4 maken. De winst voor Essevee dan? Niet dus. Het werd uiteindelijk nog 5-5.